miercuri, 10 februarie 2016

Șuncuiuș - Peștera Cotuna/Lesianei

Salutări din nou! 

Mai jos vă invit la un traseu cu pornire din Șuncuiuș. Traseul este numit: Vadu-Crișului - P.Lesianei și este reprezentat de triunghiul albastru.
Pornirea de la pensiunea: Perla.Drumul ne duce prin comună și urcăm pe lângă tabără, iar apoi coborâm stâncile și în loc s-o luăm pe platou, ne continuăm drumul prin pădure, până ajungem la gura intrării în Peștera Vântului.

După mini-popasul nostru, de revigorare și hidratare, urmărim în continuare semnul nostru și pornim... prin pădure spre valea Mișidului.

Apoi ne continuăm drumul prin pădure... căutând peștera pe care vrem s-o vizităm.

Natura în splendida ei sălbăticie, pe unde țipenie de om nu umblă și plantele medicinale cresc înalte... și mărețe pe dealuri cât vezi cu ochii...

Ei bine... uitați ce se profilează în zarea noastră... dă a fi o intrare de peșteră... să ne apropiem dacă e a noastră - pe care ne-am planificat s-o vizităm...


Bingo... Peștera Cotuna sau Lesianei - (citiți corect numele ei) și menționez faptul că pe parcursul plimbării noastre de descoperire nu am deranjat liciecii - adevărații locuitori ai peșterii - n-o faceți nici voi! Respectați natura! Mulțumesc!


Primii pași în interior. Avem la noi 2 lanterne pentru cap și 1 de mână, deci toți trei am putut explora în voie...


Mdaaa... pălărie și lanternă :))) comic rău - dar mi-am protejat podoaba capilară și am avut și lumină :D. Ultima vedere a lumii soarelui, apoi ne îndreptăm spre necunoscut.
Și am ajuns la capătul peșterii...
Înapoi spre lumină :)

Ei bine, v-am făcut și turul peșterii.. sperăm să vreți să ajungeți și voi pe aici...

Atenție, drumul este lung și cam părăsit... nu vă dați bătuți că se poate ajunge, iar dacă vreți să și vedeți peștera, vă propun să vă asigurați că nu ați lăsat acasă: LANTERNA!!! :)

Drum bun!
A.B.Androne

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu